Wie is deze meneer op klompen eigenlijk, en waar loopt hij?

Boer zoekt wei

De tijden waren veranderd.

Valkenswaard 1937 - De tijden waren veranderd. Vijf jaar geleden waren ze bij hem gekomen en hadden hem een voorstel gedaan. Zijn boerderij met land wilden ze. Hij zou daarvoor rijkelijk beloond worden. Eén van de nieuw te bouwen huizen zou voor hem zijn. En een grote zak met geld daar boven op. En of dat nog niet genoeg was: Een heuse automobiel zou hem toekomen. Koeien melken, stekels pikken, maaien, hooien, niets van dat al. Het luie leven was voor hem. En wie had er nu een automobiel! Het hele dorp zou tegen hem op kijken. Maar nu, vijf jaar later was het rondje in het brullende monster een last geworden. Elke ochtend om half vijf keek hij uit het raam, en zocht zijn wei. Maar daar stond nu een bos, met bomen, maar zonder koeien. Elke ochtend liep hij een rondje. Net als vroeger………Wie is deze meneer op klompen eigenlijk, en waar loopt hij?  

 

Wil Coolen
2010-01-09 14:18:58
Goede dag,

Volgens mij moet het gaan om de Eindhovenseweg ter hoogte van de Burgemeester Kuijperlaan. De huizen zijn rond 1970 gesloopt. Het bos op de voorgrond is het bos waar de Oostenrijkse woningen aan de Eksterlaan staan. De huizen behoren het complex van 8 woningen dat de weduwe Van Best-Maas (van de Leenderweg 36) in 1926 liet bouwen. (huisnummers Eindhovenseweg 238-252) Voor de zekerheid kunt u de daarvoor afgegeven bouwvergunning raadplegen (bouwvergunning: bouwdossier 1926-70)

Wie er op de foto staat weet ik helaas niet.

Met vriendelijke groet,
Wil Coolen
G.H.M. van Asten-Velter
2010-01-09 12:37:48
Naar mijn mening is deze foto gemaakt, op de Eindhovenseweg in Valkenswaard tegenover de huisnummers 238 t/m 252. De man op de foto is naar mijn mening Jan v.d. Heuvel genaamd Jan de Sloper.
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Hotel De Valk met links slagerij Mollen
Valkenswaard - Dijkstraat
Familieschommel in Speeltuin "Het Wandelpark".
V.r.n.l.: Kees Reijnders - juwelier, Hendrik maas - lijmfabrikant, onbekend, Harry Gelders - schilder. De overige heren zijn C. Rijnders. K. van Wijngaarden. L. Bax, C. v.d. Sanden, P. Verbunt, J. van Hout en Fr. Mollen. De heren staan voor Hotel Valk. Datering: 1 december 1934 Auteur(s): Fotopersbureau Het Zuiden
images/hourglass.png

ZOEKEN...