Aalst - Rijksweg

Stof tot nadenken

Aalst – Zo rustig was het een kleine honderd jaar geleden op de Rijksweg in Aalst. In geen velden of wegen is ook maar een vervoermiddel te zien.

 Iedereen gaat er eens goed voor staan om toch vooral scherp op de foto te komen. De lucht is waarschijnlijk schoner dan schoon, en mocht er toch nog enig fijnstof in de lucht zweven, dan is dat ongetwijfeld afkomstig van maaiende of dorsende boeren achter de huizen. Vandaag de dag is dat wel anders op de Eindhovenseweg. Personenwagens en vrachtauto’s maken op grote schaal gebruik van deze noord-zuid verbinding. Al tientallen jaren worden er vanuit de gemeenten Aalst-Waalre en Valkenswaard pogingen ondernomen om de overlast van deze provinciale terug te dringen. Een van de opties is een weg vanaf de A67 om de twee dorpen om te leggen. Deze optie zou de Aalstenaren meer lucht geven, maar of het ooit weer zo stil zal worden als op de foto?  
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Tekening van de St. Nicolaaskerk te Valkenswaard
Kantoorgebouw van Brabantia aan de Leenderweg in 1966. Fotograaf: Noud Swinkels, Foto Enface | beeldcollectie RHCe
Harmonie UNA bij het 50-jarig bestaan in 1927
V.r.n.l.: Kees Reijnders - juwelier, Hendrik maas - lijmfabrikant, onbekend, Harry Gelders - schilder. De overige heren zijn C. Rijnders. K. van Wijngaarden. L. Bax, C. v.d. Sanden, P. Verbunt, J. van Hout en Fr. Mollen. De heren staan voor Hotel Valk. Datering: 1 december 1934 Auteur(s): Fotopersbureau Het Zuiden
images/hourglass.png

ZOEKEN...