Hofnar

Hofnar

De geschiedenis van de Hofnar gaat terug tot 1880 toen Johannes Heesterbeek in Valkenswaard een sigarenfabriekje stichtte.

De belangen in Heesterbeek & Co werden in 1926 overgenomen door A. Wolters. Een van de submerken was Hofnar. Oorspronkelijk heette het merk Rigoletto, naar de nar uit de gelijknamige opera van Verdi, maar concurrentiebedingen maakten het gebruik van deze naam onmogelijk. Het beeldmerk van de vrolijke nar die het leven met een knipoog bekeek was zo'n enorm succes dat de naam van het bedrijf in 1933 werd omgezet naar NV Hofnar sigarenfabrieken.

Toen het roken van bolknakken niet meer paste bij het imago van de snelle moderne tijd en het roken van tabak niet meer met gezelligheid maar met ongezond gedrag werd geassocieerd, kwamen de bedrijfsresultaten van Hofnar onder druk te staan. Ondanks pogingen om de sigaren te moderniseren sloot het bedrijf in 1990 definitief zijn poorten. De naam blijft nu nog voortbestaan in de naam van het theater De Hofnar dat op het voormalige fabrieksterrein gerealiseerd is.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Oirschots streekarchief
Wapen Borkel en Schaft
Wapen Dommelen
Bidprentje met afbeelding van Onze Lieve Vrouwe van Scherpenheuvel uit 1850.
images/hourglass.png

ZOEKEN...