Rob van den Wildenberg en Lidewij Welten

Rob van den Wildenberg: de enige Nederlandse BMX-finalist in Beijing

Rob van den Wildenberg, geboren 2 maart te Valkenswaard, maakte een veelbelovende start in Beijing 2008 in de eerste Olympische BMX-titelstrijd.

Zowel in de kwartfinale als in de halve finale eindigde Rob als tweede. In de finale miste hij net die pure snelheid om bij de eersten aan te haken. Rob finishte toch zeer verdienstelijk op de vijfde plaats.  R

BMX of fietscross is een extreme sport en een Olympisch onderdeel sinds de Spelen van Peking in 2008. BMX staat voor Bicycle Motocross (waarbij de X staat voor cross). Hierbij wordt over zanderige en heuvelige terreinen gereden.

In 2005 beleefde Rob zijn grote doorbraak. Hij pakte de titel bij de elite tijdens de Nederlandse kampioenschappen. Tijdens het WK in China strandde hij in de kwartfinale. Dat was voor bondscoach Bas de Bever genoeg om de nominatie van Van den Wildenberg om te zetten in een ticket voor Beijing. Rob behaalde - nadat drie rijders voor hem onderuit gingen in de eerste ronde - de vijfde plaats. Hij staat namelijk bekend als een slow starter en moet het van de inhaalrace hebben. Daar kwam hij nu niet aan toe.

De prestaties in Beijing waren aanleiding voor de gemeente Valkenswaard Rob van den Wildenberg en Lidewij Welten (hockey) te huldigen. Zij ontvingen beiden uit handen van burgemeester Ederveen de gemeentelijke sportpenning.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Oude Boerderij in de Winter.
Een praalwagen van het bloemencorso van 1966.
Meer weten?
Valkenswaard
images/hourglass.png

ZOEKEN...