hansdaamswielrennen

Profwielrenner Hans Daams maakte van zijn hobby zijn beroep!

Hans Daams, geboren 19 januari 1962 te Valkenswaard, nam deel aan de Spelen in Los Angeles 1984 op het onderdeel wielrennen.

Hij was de tweede 'Kempenrenner' - na Jules Maenen - die uitgezonden werd naar de Olympische Spelen. Hans, die meedeed aan de individuele wegwedstrijd, was samen met Nico Verhoeven en Twan Poels al afgehaakt voordat de vierde ronde was voltooid. Jean-Paul van Poppel was de enige Nederlander die de koers uitreed en hij werd vierenveertigste.

Daams reed van 1981 tot 1983 als amateur onder de bekende paarse brigade van 'Jan van Erp'. In 1984 stapt hij over naar 'Jo van Aarle - ECCO schoenen'. Dankzij de steun van deze sponsoren is hij doorgegroeid tot professional en rijdt vervolgens van '85 tot '86 bij de ploeg 'Kwantum Hallen'. Daarna reed Daams voor PDM. Op 27 februari 1989 won Daams met de PDM ploeg van Jan Gisbers in Miami Beach het eindklassement van de Ronde van de Amerika's. Zelf won Daams hierbij de derde en de voorlaatste etappe.

In 1989 stopte Daams abrupt als prof in verband met hartritmestoornissen.

Naast zijn wielercarrière runt Daams een florerende racefietsenspeciaalzaak in het Belgisch-Limburgse Achel.
Zijn vrouw Esther heeft hij tijdens een fietsdropping van T.W.C. de Kempen leren kennen. Hun fietsgenen hebben ze doorgegeven aan hun dochter Jessie Daams (met Belgische nationaliteit) die fietst bij Balen B.C. Zij heeft al eenmaal zilver op haar naam staan bij de Belgische kampioenschappen.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Familieschommel in Speeltuin "Het Wandelpark".
Valkenswaard - Brandweer
Gebied Dommelen
images/hourglass.png

ZOEKEN...