Maenen1207064466Maenen20Jules

Jules Maenen, fietste op 16-jarige leeftijd met zijn eerste kromme stuur

Jules Maenen, geboren 15 januari 1932 te Valkenswaard, nam in Helsinki 1952 deel aan de Spelen op het onderdeel wielrennen.

Bij de 4 kilometer ploegachtervolging behaalde Jules de kwartfinale. Op de weg nam hij deel aan de wegwedstrijd individueel. Deze wegwedstrijd over 190 km gold tevens als teamwedstrijd, waarbij de tijden van de eerste drie aankomende landgenoten bij elkaar opgeteld werden.

In de individuele wegwedstrijd eindigde Jules als negende, maar werd hij gediskwalificeerd wegens het aannemen van frisdrank van toeschouwers. Dit betekende dat zijn tijd ook niet meetelde voor de teamwedstrijd. Het team eindigde dan ook op de achtste plaats. Als de tijd van Jules was meegeteld, had Nederland de bronzen medaille in het landenklassement behaald.  Dit betekent dat zijn tijd ook niet meetelt voor de teamwedstrijd, waarbij de over  Met d. Met de tijd van Julese

Na de Spelen maakte Jules al snel de stap vanuit het amateurcircuit naar de profs. Hij reed in 1954 o.a. de Tour de France en in 1955 de Ronde van Italië, maar in beide rondes haalde hij de eindstreep niet. Een hardnekkige blessure maakte helaas te vroeg een einde aan zijn carrière. Zijn nieuwe grote hobby werd zweefvliegen.

Op 11 februari 2007 is Jules te Valkenswaard overleden.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Een praalwagen van het bloemencorso van 1966.
Gebied Borkel en Schaft
images/hourglass.png

ZOEKEN...